„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Tikka Masala ir Bolo de Caneca:)
2009 02 08

chicken_tikka_masala

Šiandien nepaprastai skaniai pavalgėme. Iš tiesų nepaprastai. Dar penktadienį užsimaniau kokio nors indiško patiekalo, todėl šįryt – prisiminusi, kad skaniausią indišką patiekalą valgėm su Indre ir Margiriu – puoliau Indrės klausti, kaip galima būtų pagaminti tą jų nuostabų patiekalą. (Tikka Masala nuotrauka iš shethu.com).

Siūlau išbandyti ir jums: Tikka Masala:) Manote, kad patys pasiryžom tokiam eksperimentui? Na, jau ne! Vėlyvus pietus valgėm kartu su draugų šeimyna, todėl tik bendromis jėgomis pasiryžome įveikti šį receptėlį. Beje, viską pagamino vyrai – valio jiems!!! Iš tiesų – patiekalas kaip reta, galima pirštus apsilaižyti!!!

Desertas – irgi naujas. Gaminau Bolo de Caneca – portugališkas desertas (pyragaitis puodelyje). Ir – kas mane labiausiai sužavėjo – paruošiamas per tris minutes mikro bangų krosnelėje! Smagu buvo, kai jį gavau iš vienos mamytės – išsprendė šio vakaro deserto dilemą! Tiesa, aš pagaminau tik pirmąją „partiją”, nes iš miegų prabudo Gertrūda ir teko eiti ją migdyti…Kol migdžiau, Akvilė „pribaigė” desertą:) Vaikai, žinoma, nepasirašė jokiems „bolo-de-kanekams” ir valgė tik ledus. DAUG:) Kai nusileidau, litro kaip nebūta:) Galiu pasakyti, kad skanu ir – ypač pagalvojus, kad taip greitai pagaminamas – netgi puiku! Tik iš esmės BŪTINA valgyti su kažkuo,kad nebūtų per sausas (bent jau man): ledais, jogurtėliu ar pan.

Žodžiu, vaikai žaidė (jiems valgyti gaminome atskirai, „paprastą” vištytę, o ne kažkokią tika-makališką), mes ganėme: migdėme, maitinome ir žaidinome mažyles Aušrą ir Gertrūdą bei gėrėme vyną, kurio galima ir man, ir Akvilei išgerti per vakarą visus 750ml, nes jis neturi alkoholio! Vadinasi jis Bonne Nouvelle Chardonnay (sans alcool).

Ačiū Indrei ir Margiriui už ypatingąjį receptėlį, AAUA šeimynėlei už kompaniją (visokeriopą!), Aurimui ir Gabrieliui už puikų ypatingojo receptėlio realizavimą ir vaikams, kad jie buvo tokie kantrūs, kol mes eksperimentavome virtuvėje! (Dabar tik reikia, kad Gertrūdėlės pilvelis nesupyktų ant neįprasto patiekalo…fingers crossed.)