Nežinau, koks oras Vilniuje, tačiau čia, Briusely – „cieli” 28 laipsniai (bent jau tiek rodo mūsų mašinos termometras)! Todėl, pamačiusi Aušrinės receptą, iškart užsimaniau tokio braškių torto… Kadangi dabar – jei teisingai suprantu – pats braškių sezonas, tai gal tokio užsimanysite ir jūs? Skanaus ir ačiū Aušrinei!
7 saldūs vaniliniai sūreliai (100 g)
1 stiklinė grietinėlės
5 šaukšteliai želatinos
2 kiaušinių tryniai
100 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
vanilinio cukraus, citrinos
Pagrindui: Selga sausainių 1,5 pok., 100 g sviesto. (gaminti kaip ir sūrio tortui).
Paruošti želatiną. Užvirti grietinėlę su cukrumi, joje ištirpinti želatiną, ja užplikyti išsuktus kiaušinių trynius, sumaišytus su varške ir sviestu. Gautą masę sluoksniuoti su braškėmis. Palaikyti 1 val. šaldytuve.
Skanaus!