„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

2010/2011 mokslo metų Mortos darbeliai.
2011 09 08

 

Praeitą savaitgalį nuo mūsų virvelės (per visą koridoriaus sieną esame ištempę virvelę, ant kurios skalbinių segtukais kabiname vaikų darbelius) nukabinome pernykščius vaikų darbelius. Pagalvojau, kad noriu išsaugoti, nes kažkaip rudeniop labai skausmingai pajutau Mortos Sofijos augimą: ji jau tokia dičkė, tokia savarankiška. Net atrodo jau nebe mažylė, o tokia tįstanti mergaitė. Įsivaizduojate – išleidome į priešmokyklinę klasę!

Be to, tikrai pastebėjau, kad pamirštu, ką vaikai gebėjo būdami, tarkim, trejų. Taigi šioje galerijoje – Mortos darbai darbeliai. Vieni iš Prancūzų mokyklos, kurią lankė nuo  tada, kai grįžome gyventi į Lietuvą, kiti iš Vaikystės Sodo, kur keliauja, kai nekeliauja į Prancūzų mokyklą:)

Beje, visa tai, kas yra kabinama ant virvelės, atsirenka patys vaikai (Augustas niekada nemėgo darbelių, todėl net nervindavosi, jei jo kabindavome!) – noriu, kad PATYS (na, daugiau PAČIOS :)) spręstų, kuris jų darbas turėtų būti pakabintas. Kai kada mūsų nuomonės nesutampa (vaje, kaip gaila tikrai nuostabių darbelių, kuriuos ji ramia dūšia sunaikina:)), bet, kaip sakant, reikia mokytis gerbti kito kitokią nuomonę ir savarankiškumą, ar ne?

Dar noriu pridurti tai, kad prancūzų mokykloje daug dėmesio skiriama gebėjimui rašyti. Tai matosi iš darbelių: spiralės, juostos ir pan. Man labai patiko tas darbelis, kur susisukę Mortos plaukai – kūrybinga! (aišku, visi vaikai tokius piešė, bet puiki pati mintis).