„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Vaikystės Sodas – pirmasis ugdymo įstaigų tinklas naudojantis „Office 365”.
2012 10 03

Dar vienas didelis iššūkis ir projektas Vaikystės Sode – nestovim vietoje. Štai ką apie Vaikystės Sodą rašo „Microsoft Lietuva”: 

Privačių darželių tinklas „Vaikystės sodas“ pirmasis Lietuvoje ugdymo tobulinimui pradėjo naudoti „Microsoft Office 365“. Debesijos paslauga padidino vidaus dokumentų valdymo efektyvumą, palengvino pedagogų bendravimą tarpusavyje ir su darželius lankančių vaikų tėvais. „Vaikystės sode“ sprendimą įdiegė bendrovė „Amidus“.

 Į ugdymą labiau įsitrauks tėvai

 „Darželius lankančių vaikų tėvai turi žinoti, kad jų atžala dienas leidžia saugiai, turiningai ir smagiai. Ugdymo procese tėvų aktyvumą galima užtikrinti tik kasdien bendraujant, palaikant ryšį, informuojant“, – sako Austėja Landsbergienė, „Vaikystės sodas“ įkūrėja ir direktorė.

2010 m. „Vaikystės sode“ du pedagogai dirbo su 14 darželinukų, šiandien keturi darželiai veikia Vilniuje ir vienas Kaune, o ugdymo tinklui priklauso 50 darbuotojų ir 300 vaikų. Didėjant darželių ir juos lankančių vaikų skaičiui, smarkiai išaugo informacijos srautai skirtingiems vartotojams.

Dažniausiai „Vaikystės sodas“ informacija dalijasi su administracijos darbuotojais, pedagogais, darželius lankančių vaikų tėvais. Bendravimui ir su šeimomis, ir su darbuotojais buvo naudojama elektroninio pašto paslauga, tačiau siunčiami laiškai pasiekdavo ne visus adresatus.

„Vaikystės sodą“ lankančių vaikų gebėjimai periodiškai vertinami, pusmečio rezultatai tėvams taip pat būdavo išsiunčiami elektroniniuose laiškuose. Dabar visą vertinimų istoriją bus galima sekti vienoje vietoje, tad bus lengviau stebėti vaiko tobulėjimą. „Galimybė rasti visą dominančią informaciją, ją patikrinti ne tik kompiuteryje, bet ir telefone ar planšetėje, tėvams leis ugdymo procese būti ir jaustis kur kas aktyvesniais“, – sako A. Landsbergienė.

Pedagogai laiką išnaudos tikslingai

„Padaugėjus adresatų, labai išaugo administraciniai iki šiol turėtos sistemos kaštai. Brangiausiai vertiname žmonių laiką – vienas „Vaikystės sodo“ darbuotojas prarasdavo maždaug porą valandų per savaitę siųsdamas laiškus kiekvienam adresatui atskirai, ieškodamas pasimetusios informacijos elektroniniame pašte. Be to, nuolat atsirasdavo šeimų, kurių informacija nepasiekdavo – tokia situacija trukdė kokybiškai teikti paslaugas“, – sako A. Landsbergienė.

„Office 365“ leis sujungti adresatus į specialias vartotojų grupes – tai ne tik taupys darbuotojų laiką, bet ir užtikrins, kad informacija saugiai visus pasiektų laiku. „Pristatę debesijos paslaugos galimybes supratome, kad jos puikiai išpildo esamus ir, greičiausiai, visus ateities ugdymo tinklo „Vaikystės sodas“ poreikius. Be to, akademinėms įstaigoms suteikiamas specialus licencijavimas, dėl kurio sprendimas tampa itin patrauklus finansiškai“, – sako Eglė Ambraziūnienė, „Amidus“ projektų konsultantė.

Prioritetas – saugumui

„Vaikystės sodas“ dirba vadovaudamasis autorine ugdymo programa. Iki „Office 365“ diegimo unikali pedagoginė informacija buvo laikoma tame pačiame ne itin aukšto patikimumo elektroniniame pašte, kurio dėžutės nuolat persipildydavo.

„Esame susidūrę su nemažai informacijos plagijavimo atvejų. Tikimės, kad „Office 365“ sumažins duomenų praradimo riziką, padės užtikrinti geresnį informacijos saugumą nei turėjome iki šiol“, – sako A. Landsbergienė.

Tenkins visus poreikius

„Manome, kad morališkai investicija atsipirks iš karto. Dalijimasis informacija, komunikacija vyks greičiau ir efektyviau, o tai, žinia, stiprina motyvaciją ir augina užsidegimą gerai dirbti. Be to, išsamesnis tėvų informuotumas kels jų pasitenkinimą, kuris mums itin svarbus. Tikime, jog pokyčius įvertins ir esami, ir būsimi klientai“, – lūkesčius nusako A. Landsbergienė.

„Office 365“ patenkins visų privataus ikimokyklinio ugdymo tinklo „Vaikystės sodas“ vartotojų poreikius: darželinukų tėvai gaus informaciją apie klasės veiklą ir savo vaiką, pedagogai galės pateikti informaciją klasių intraneto svetainėse, administracijos darbuotojai talpins bendrąją informaciją, skirtą tėvams bei mokytojams, valdys vidinius dokumentus ir kitus išteklius.

_______________

Džiaugiuosi, kad mūsų bendradarbiavimas buvo efektyvus, be to, labai naudinga tai, kad turime žmogų, atsakingą už šį projektą, nes aš pati tai tikrai nepadaryčiau taip efektyviai, kaip ji. Bet, kaip sakant, jei jau kažką darai, tai daryk rimtai, ar ne?

Ar viskas eina kaip per sviestą? Tikrai ne! Vis dar iškyla klausimų, vis dar reikia kažką sutvarkyti. Tad ar verta? O, taip! Jau dabar jaučiame, kad palengvėjo, o ir gavome daug grįžtamojo ryšio, kad tėvai yra patenkinti. Ar yra nepatenkintų? O kaip jūs manote? 🙂 Bet iš esmės, manau, kad projektas yra tikrai vykęs ir ugdymo įstaigoms, turinčioms didelę bendruomenę, tikrai vertas dėmesio. 

Nuotrauka: computer monitor by Mediajon