„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Mūsų šeimos stalo žaidimai. „Grybautojai”.
2011 02 27

Šį žaidimą fotografavau dar Briuselyje. Šiandien – atsidariusi šį įrašą ir apsisprendusi jį užbaigti – susigraudinau. Pasiilgau Briuseliooooooo. Tačiau ne gyvenimo jame, o ORO. Jeigu būtų mano valia :), sukeisčiau Lietuvą su Belgija šią pačią akimirką. Mirkt, ir viskas 🙂 Tačiau žaidimą „Grybai” (lietuviškai jį išvertė „Grybautojai”) galima puikiai žaisti ir Vilniuje, ir Briuselyje – kad ir kur jie būtų.

Turite žaidimų lentą ir daug grybukų. Tiems grybukams jau yra padarytos skylutės žaidimo lentoje, todėl reikia tik sukišti. Kišate grybus ten, kur norite (nėra taip, kad tam tikros spalvos grybus reikia kišti į tam tikras skylutes). Ši užduotis puikiai lavina smulkiąją motoriką.

Kiekvienas žaidėjas turi po krepšelį, su kuriuo keliauja žaidimų lenta.

Raudonas grybas – negerai. Jeigu atsistoji ant raudono grybo langelio ir tenka jį įsidėti į krepšelį, prarandi du (Augustas sako, kad vieną:)) taškus.

Tai štai taip ir keliauji: rideni kauliuką, jis parodo, kiek langelių gali paeiti, pats eini ir renki grybus. Dar yra įvairių „triukų”: sulūžęs tiltelis, kur tenka sustoti, kažkas padeda greičiau keliauti ir t.t. ir pan.

Žaidimas paprastas ir smagus. Jį žaisti galima nuo trejų metų, o su pagalba – ir jaunesniems.

Žaidimo pabaigoje visi skaičiuoja savo surinktus grybus. Kaip jau minėjau, raudoni grybai (musmirės) taškus naikina, t.y. reikia atimti surinktų raudonų grybų skaičių iš viso grybų skaičiaus. Puiki matematikos pamoka ikimokyklinukui! Dabar šitas mūsų žaidimas iškeliavo į Vaikystės Sodą pas Sodiečius – mat ten stalo žaidimus vaikai žaidžia beveik kiekvieną dieną, todėl kuo jų daugiau, tuo smagiau! O šis žaidimas ypač smagus, kai nori sužaisti kažką greitai, bet tuo pačiu ir lavinančiai 🙂 Smagaus žaidimo!