„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Limpantys (ir ne tik) vonios žaislai.
2011 06 21

 

Nesuprantu, kodėl nuotraukos įsikėlė aukštyn kojomis, na, bet, manau, suprasite, ką noriu iliustruoti:) O noriu iliustruoti dabar merginoms itin patikusį vonios žaislą. Gerumėlis. Vakar Gertrūda gerą pusvalandį žaidė, o po to beveik nė nepajuto, kaip išploviau galvą. (Tai – itin nemėgiamas ritualas).

Pliusai:

a) Nėra tie guminiai žaislai, į kuriuos priteka vandens ir po to ima pelyti (negaliu pakęsti, kai vaikas išspaudžia srovę su visokiais marmalais, kurie po to plaukioja po vonią :()

b) Galima ne tik žaisti vandenyje, bet ir lipinti ant sienos – labai smagu!

c) Ne tik lipini, bet ir kuri: galima žmogaus galvą priklijuoti gėlės stiebui ir pan. Žodžiu, ugdo kūrybiškumą, o man tai labai patinka.

Minusai:

a) Nelimpa prie plytelių – reikia lipinti prie vonios, o tai reiškia, kad – jei įpilsite į vonią daugiau vandens – bus nepatogu. Bet gal čia tik mūsų tokios plytelės – prilimpa, bet labai greitai atšoka???

b) Šie – kaip ir visi kiti vandens žaislai – gan brangoki.

 

O parašyti apie šiuos žaislus norėjau todėl, kad – kai pamatėme, kokia dabar šių vonios žaislų įvairovė Lietuvoje – net žagtelėjome 🙂 Prisimenu, Morta turėjo štai šį aštuonkojį – labai patiko, bet vat ten pritekėjo vandens ir ėmė pelyti. Teko išmesti 🙁 Po to dar berniukai turėjo štai šį labai jiems patikusį žaislą – žaidė be galo be krašto. Dirbdama su vaikais pastebėjau, kad jiems vandenyje patikdavo žaisti su smėlio žaislais, t.y. kibirėliu, kastuvėliu, formelėmis, kiaurasamčiu ir pan – su jais dažniausiai ir duodavau vaikams žaisti.

 

O kokiais žaislais žaidžia jūsų vaikai vandenyje?