„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Knygos „Savanaudiškos priežastys turėti daugiau vaikų” pristatymas.
2012 01 29

Antradienį, sausio 31 dieną, 17.30 val., knygų ir laisvalaikio prekių parduotuvėje „Sofoklis“, Gedimino pr. 43, Vilniuje vyks leidyklos „Metodika“ išleistos ekonomikos profesoriaus ir trijų vaikų tėvo Bryan’o Caplan’o knygos „Savanaudiškos priežastys turėti daugiau vaikų“ pristatymas.

šią knygą tinklalapyje jau esu pristačiusi.

Šioje knygoje keliamos idėjos turėti daugiau vaikų susilaukė ne tik Amerikos, bet ir Europos šeimų dėmesio. Autorius nuotaikingais patarimais mėgina pakeisti šiuolaikinėje visuomenėje vyraujantį stereotipą – daugiau vaikų, daugiau vargo. Remdamasis psichologijos, statistikos, ekonomikos tyrimais B. Caplanas aiškina socialinę ir ekonominę naudą turint daugiau vaikų šeimoje: „Tėvai kaip niekada anksčiau daug laiko ir pinigų investuoja į vaikų auklėjimą. Jie stengiasi išugdyti vaiko savybes, kokių trokšta patys. Tačiau tyrimai atskleidžia, kad genai daro kur kas didesnę įtaką vaiko asmenybei nei auklėjimas.“

Renginio metu bus diskutuojama šiandien ypač aktualia tema „Ar turint daugiau vaikų mūsų gyvenimas tampa sunkesnis?“. Knygos pristatymo ir diskusijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į žmones, besidžiaugiančius tėvyste ir savo pavyzdžiais skatinančius turėti daugiau vaikų. Palikime negatyvias kalbas šone ir visi kartu pažvelkime į vaikus kitu kampu – ne kaip į rūpesčių priežastį, o jų sprendimą.

Kontaktinis asmuo:

Dalia Vaitkutė

+370 688 36755

dalia@metodika.lt

Kadangi esu pakviesta dalyvauti knygos pristatyme, tikiuosi, kad susitiksime ten antradienį. Taip pat žinau, kad pristatymo metu knygą „Savaudiškos priežastys turėti daugiau vaikų” bus galima įsigyti už specialią pristatymo kainą ir į renginį galima atsivesti ir vaikučius, kuriems knygyne yra specialus kampelis, kuriame susėdę ant kilimėlio galės linksmintis su žaislais ir vaikiškomis knygutėmis.Iki!