„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Ikimokyklinukai, Penelopės, tėvų darželis ir logopedė šeimoms!
2010 06 02

Ši savaitė buvo turtinga internetiniais atradimais, kuriais noriu pasidalinti ir su jumis, mieli skaitytojai ir skaitytojos:

Prieš kelias dienas startavo tai, ko labai labai Lietuvoje reikėjo – portalas, skirtas ikimokyklinukų ugdytojams ir tėvams. Portalas kuriamas Europos socialinio fondo lėšomis, vykdant projektą ,,Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo plėtra“. Projekto partneriai – visos Lietuvos savivaldybės. Džiugu, kad portalas sieks stiprinti pažangų visuomenės požiūrį į vaiką, vaikystę ir ikimokyklinį ugdymą. Nuorodą jau įsidėjau dešinėje prie „Nuorodos šeimoms”, nes, kaip sakant, ikimokyklinis ugdymas, vaikystė, šeima ir vaikas – ir mano rogės! Tikiuosi, kad portalas pildysis, užsipildys turiniu ir nuolat tobulės!

Taip pat prieš keletą dienų gavau vienos entuziastės logopedės laišką, kuri ne tik organizavo profsąjungų kūrimąsi Šiaulių darželiuose, bet ir turi savo tinklaraštį Šešios žąsys (jos paveikslėliu iliustravau ir šį savo įrašą), kuris telkia logopedus ir skelbia mokymo priemones. Šią nuorodą irgi įsidedu dešinėje, nes man tėveliai tikrai dažnai užduoda logopedinius klausimus į kuriuos, žinia, atsakymų siūlau ieškoti pas logopedus. Todėl džiaugiuosi, kad dabar jiems (nes dažnai tėveliai gyvena ne Lietuvoje!) galėsiu parodyti, kur jie gali ieškoti informacijos! Ačiū, Daiva, už labai gražų laišką ir už naudingą darbą, kurį dirbate!

Šiomis dienomis startavo ir dar vienas internetinis projektas šeimoms žaismingu pavadinimu – Tėvų darželis. Jų šūkis: augant vaikams, auga tėvai. Iš pirmo žvilgsnio jis man priminė supermamą. Kaip bus toliau – žiūrėsim. Beje, ten daugiausiai laiko užtraukau prie vaikų vardų. Tiesa, jau yra labai panaši vieta internete – vaikis.lt – kur tokia informacija irgi pateikiama, bet ten ne visada veikdavo. Todėl šįkart patikrinau, kaip ten su tas grafikais ir informacija – veikia! Pasirodo, mūsų vaikų vardai, išskyrus Augustą, yra reti 🙂

Na, ir ketvirtas netikėtas atradimas – Penelopių klubas. Kaip jau turbūt supratote iš pavadinimo tai – moterų, laukiančių savo grįžtančių vyrų, tinklalapis. Šio tinklalapio potemė – ištekėjusioms už Lietuvos kariuomenės. Teisybę pasakius, man žiauriai patiko pati mintis! Pats tinklalapis dar neišbaigtas, mano nuomone, trūksta turinio, tačiau įdomiausia ir, manau, naudingiausia yra tai, kad Lietuvoje apskritai jis atsirado!