„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Ekologiški skalbimo riešutėliai…
2010 06 23

Perskaičiau savo klasiokės tinklaraštyje apie riešutus, kurie skalbia. Susidomėjau. Bet, aišku, nieko nei LT, nei Belgijoje neieškojau. Iš štai šiandien ateina man laiškelis! Štai ką rašo tie, kurie suinteresuoti, kad tų riešutėlių pirktumėme kuo daugiau 😀 :

MUILAS IŠ SPECIALIŲ RIEŠUTŲ
Norite skalbti savo ir vaikų drabužėlius su natūraliu ekologišku  muilu, kuris auga ant Muilo medžio?
Skaitykite, naudokite ir džiaukitės
1kg šiu riešutų kevalų užtenka 1 metams-tai labai ekonomiška!! Puikiai skalbia, tinka kūdikiams, alergiškiems žmonėms, turintiems jautrią odą ir uoslę, nes visiskai bekvapiai.
Kūdikiams nieko geresnio net nesugalvosi. Jau seniai gandai sklando apie šį muilą, bet i Lietuvą jis atkeliavęs ne per seniausiai. Bet pagaliau turime!!!
Tinkamas pasirinkimas
Amžiais žmonės Azijoje žinojo šių riešutų galią – visiškai natūralaus muilo, kuris auga Indijoje ir Kinijoje. Šie riešutai – tai Kinijoje, Himalajų papėdėse augančio medžio vaisius, kurio lukštais vietos gyventojai jau šimtmečius skalbia drabužius. Naudojant šį natūralų augalą, skalbimo procesas neteršia gamtos, nekelia grėsmės sveikatai, sumažina plastiko pakuočių naudojimą buityje. Šiuose riešutuose, augančiuose ant muilo medžio,  yra stiprių valančių dalelių, vadinamų saponinais, kurios yra labai efektyvios naudojant įvairiose namų tvarkymo srityse.
Sie riešutai yra džiovinti Muilo medžio (lot. Sapindus) vaisiai, panašūs į ličius. Prieš daugelį metų, vietiniai Pietryčių Azijos gyventojai pastebėjo, kad kai šie riešutai sudrėksta, jie išskiria saponinus – natūralius valiklius, puikiai tinkančius rūbų skalbimui.
Savybės
Labai efektyvūs, 100% natūralūs ir saugūs net ir labai jautriai odai. Paprasčiausiai įdėkite keletą šių riešutų į medvilninį maišelį ir įmeskite į skalbimo mašiną. Jūsų drabužiai bus švarūs, ryškūs ir minkšti. Pakeiskite laboratorinius ploviklius ir minkštiklius į muilą, pagamintą pačios gamtos. Saugūs Jūsų drabužiams, Jūsų odai, Jūsų sveikatai, Jūsų šeimai ir gamtai.

100% suyrantys

Idealiai tinka šilkui ir vilnai

antialergiški

Valo ir atnaujina kvapą

Taupo vandenį ir energiją

Paryškina spalvas

Natūralus medžiagos minkštiklis

Be chemikalų

Ekologiškai išauginti

Efektyvu: švarūs skalbiniai be cheminių likučių.

Natūralus minkštumas: drabužiai tampa minkšti ir gaivūs be cheminių medžiagos minkštiklių naudojimo.

Tinka visoms skalbimo mašinoms: naudojami tiek paprastose, tiek didelio našumo skalbimo mašinose. Muilo riešutai yra mažai putojantys ir tinka visoms skalbimo mašinoms.

Visoms medžiagoms: puikiai tinka šilkui, medvilnei, vilnai ir sintetikai. Drabužiai tampa švarūs, ryškūs ir minkšti.

Saugūs ir gydantys: saugūs jautriai odai. Tūkstančius metų sis muilas  buvo naudojamas tradicinėje Ajurverdos ir kinų medicinoje gydant odos ligas.

Daugkartinio naudojimo: naudokite 6-7 riešutų lukštus medvilniniame maišelyje 3 skalbimams.

Įsigyjant 1,5 kg riešutų-užteks tikrai metams (jei trijų asmenų šeima, tikėtina, kad užteks net pusantrų metų:), dovanų įdedamas specialus medvilninis maišelis, į kurį skalbiant sudedami riešutukai (6-8 riesutų kevalų užtenka 3 kartams, po to reikia juos  išmesti ir 4-am skalbimui dėti naujus).

Štai taip. Susigundėte? Aš vis dar suku galvą… Turiu net moters, kuri parduoda šiuos riešutėlius, telefoną… Mane, aišku, labiausiai užkabino tai, kad šie riešutėliai yra gerai alergiškiems vaikams. Ir kad Agnė jais nenusivylė 🙂 Žinant, kad mūsų namuose gyvena atopinio dermatito likučiai, egzema ir šiaip jautrios odos piliečiai…gal verta?  Gal dar kas nors bandėte ir galėtumėte parašyti, kaip jums???

P.S. Nuotrauka – tos pačios mano klasiokės Agnės, kuri vis visokių ekologiškų gėrybių man užrodo 🙂