„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Apple iPad vadovėliai.
2012 01 25

 

Žinote, ką? Aš be galo be krašto džiaugiuosi, kad gyvenu šiandien. Nes, na, yra absoliučiai nerealu. Aš apskritai noriu gyventi tik ateityje, o į praeitį norėčiau nukeliauti tik iš sportinio intereso – na, kaip ir į Maldyvus. Likti ten ar gyventi praeitimi – ne mano stichija. Šios ir panašios mintys sukasi galvoje nuo tada, kai prieš keletą dienų pasaulį apskriejo žinia, kad Apple pristatė platformą vadovėliams.

Ar jūs suprantate, kokius vadovėlius gali turėti mūsų vaikai? Ta prasme, ar iš tiesų suprantate?!?! Niekaip nesuprantu, kodėl apie tai tiek mažai kalbama/rašoma. Gal dėl to, kad visada atsiranda pasipriešinimas, jei prabylama apie technologijas?! Mes kažkaip žiauriai bijome šių naujovių, galvojame, kad jos yra vos ne velnio išmislas. Aš manau… ne, ne manau, o esu įsitikinusi, kad tai yra ateitis. Norėčiau šį savo įrašą skaityti po dešimties metų. Net spirgu. Meanwhile… Jau dabar tiesiog ima svaigulys, kai vaikai įsijungia Star Walk. Ar jūs taip keliavote žvaigždynais, kai jums buvo ketveri? Ne? Kodėl? Todėl, kad buvo ne taip įdomu! Ir tai tik viena programa. Jų yra devynios galybės. Ir čia yra tiesiog paprasta programa. Prisimenu, kai vieną savaitgalį, ieškodami Sodeliui apps’ų, radome vieną istorinį apps’ą, tiesiog ašarų kamuolys užstrigo gerklėje. Kalbėjau kalbėjau ir staiga pajutau, kad nebegaliu kalbėti. G paklausė, kodėl nutilau. O aš nutilau, nes užplūdo didžiulė emocija: didžiulis džiaugsmas, kad mūsų vaikai turi galimybę turėti tokias priemones ir didžiulis skausmas, kad ta galimybė nėra išnaudojama. Man patinka, kad tokius vadovėlius galima iškart tobulinti, kad veikia paieška (kiek kartų nuleidau rankas, nes negalėjau TUOJ PAT rasti citatos, medžiagos ir t.t. ir pan., o dabar nebereikės).

Ar matėte, kokio dydžio ir sunkumo yra vaikų kuprinės? Prisimenu, JAV (kalba apie 1993 metus) man įspūdingiausia buvo tai, kad nebuvo milijono sąsiuvinių…buvo vienas (toks su skirsneliais). O jeigu dabar užteks neštis iPad’ą (ar analogą) ir vieną sąsiuvinį (arba, teisybę pasakius, gali nebūti net ir to vieno), tai, kaip sakant, mokinukas nebeasocijuotų su persikreipusiu nuo kuprinės svorio vaikiuku. Be to, JAV vadovėliai kainuoja apie 100USD ir daugiau (o mes dejuojame, kad vadovėliai brangūs…). O čia – iki 14.99USD.

Bet, kaip sakant, geriau vieną kartą pamatyti:

httpv://www.youtube.com/watch?v=KJxZG2Nv4KA Jeigu jums šito dar per mažai, tai pažiūrėkite ir tai. The Economist apie tai. GIZMODO apie tai. Bėgioja šiurpuliukai? Nuotrauka: Gathering around the iPad by metaviews