„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Nuoga netiesa.
2015 04 14

Kaip gaila, kad kartais tenka – vietoj to, kad ramiai sau dirbtum – aiškintis, kad nesi žirafa. Bet suprantu, kad kartais tai yra neišvengiama. Ypač, kai kalbame apie vertybes bei vertybinį ugdymą. Man kultūrinis raštingumas, pilietiškumas bei jo ugdymas yra vertybė. Vaikai bei viskas, kas su jais susiję, yra tai, už ką galėčiau gyvybę atiduoti. Ir tą sakau tik todėl, kad tą turiu omeny 110%. Taip pat be galo be krašto myliu Vaikystės Sodą, Karalienės Mortos mokyklą bei visus juose dirbančius žmones. Ir už kiekvieną vaiką, kuris peržengia Vaikystės Sodo ir Karalienės Mortos mokyklos slenkstį, jaučiu didžiulę atsakomybę. Tokią, kad kartais prabundu naktį ir be sustojimo rašau kylančias mintis. O kartais net neinu miegoti. Nes man rūpi. Nes man svarbu. Ir – su visa pagarba teisei į nuomonę – mes jau mažus vaikus mokome, kad nuomonė turi būti pagrįsta.

Dėl to šiandien mano laiškas Delfi.lt vyr.redaktorei Monikai Garbačiauskaitei-Budrienei:

„Gerbiama Monika,

Norėčiau atkreipti dėmesį į šios dienos publikuotame komentare paskleistą tikrovės neatitinkančią informaciją. Nuoširdžiai apgailestauju, kad apžvalgininkas skleidžia nepatikrintą informaciją, kuri potencialiai žalinga verslui.

Tam, kad netiesa nebūtų tiražuojama – prašau išimti arba paneigti šią žemiau esančią informaciją (dėl teiginių absurdiškumo įrodymo, pridedu gale laiško keletą pavyzdžių).

http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/r-bogdanas-landsbergio-sindromas.d?id=67683718#ixzz3XH8oGetn

„žmona savo darželiuose, kaip pasakoja auklėtinių artimieji, švenčia ne Kalėdas ar Velykas, o „Season’s festival“ (sezono šventę), laukite anekdotų lietaus, kuriame paskęs visa Tėvynės Sąjunga. Liks tik vaikučiai, svarstantys, kokią lytį jiems pasirinkus.”

Minėtieji pavyzdžiai (mokytojų laiškai bendruomenei):

1. From: mokytoja
Sent: Friday, December 5, 2014 6:27 PM
To: klasės tėveliams
Subject: Penktadienio laiškas 2014-12-05

„Advento skaitiniai. Laukdami Kalėdų, ryto ratus pradedame kiek kitaip. Kiekvieną rytą renakmės klausyti skaitomos pasakos bendrose poilsio erdvėse (antro aukšto klasės antrame aukšte, trečio aukšto klasės – trečiame). Tai jaukus skaitymas vaikams šiuo susikaupimo laikotarpiu. Primenu, jog labai kviečiame, jei tik turite laiko, ryte stabtelti ir ateiti paskaityti vaikams. „

2. From: mokytoja
Sent: Tuesday, December 3, 2013 7:42 PM
To: klasės tėveliams
Laiško ištrauka:
„Laba diena,
jau atėjo Advento – ramybės, susikaupimo, susitaikymo – metas. Klasėje jau keli Advento kalendoriaus vokai  atidaryti. Mokomės džiaugtis visais, kad ir mažiausiais, dalykais.
Mokykloje taip pat pradėjome Advento susibūrimus.”

3. From: mokytoja
Sent: 2014-12-22
To: klasės tėveliams
Subject: pirmadienio laiškas

Laiško ištrauka:
„Šią savaitę stengsimės pajausti šventinę dvasią, išmokti susitelkimo. Kalbėsime apie šventinį  laikotarpį, apie šeimos tradicijos Šv. Kalėdų laikotarpiu. Iš  įvairių medžiagų gaminsime šventinius papuošimus – žaisliukus.  Dainuosime Kalėdų daineles, šoksime ratelius.“

4. Iš mokytojos laiško tėveliams apie Velykų šventę.
Laiško ištrauka: „Pirmiausia nuoširdžiai Jus visus sveikiname su gražia pavasario švente – šv. Velykomis. Tikimės, kad kartu su nauju gamtos ciklus prasides ir nauji, džiugūs darbai, pokyčiai, kurie įkvėps ir atneš naujų jėgų.“ (2015-04-01)

5. Atvelykis. Iš laiško tėvams.
Laiško ištrauka: „Prisimename, ką praėjusią savaitę sužinojome apie Velykas. O kas yra Velykėlės? Sužinosime, jog savaitę po Velykų vėl būdavo dažomi kiaušiniai, tačiau kiaušinius ridendavo, daužydavo per Atvelykį tik vaikai. (2015-04-08)


Pagarbiai,
Dr. Austėja Landsbergienė”