„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Kosmosas yra ir Žemėje.
2014 01 09

 

Morta Sofija rimtų rimčiausiai laukė šio įvykio ir susinervino, kad nematė live. Man žiauriai smagu, kad septynerių metų vaikui įdomu ir svarbu tokie dalykai. Net neabejoju, kad tai yra nuo aplinkos, kurioje vaikas leidžia daugiausiai laiko, priklausantis dalykas. Jeigu mėgstate klausyti paskaitų/pranešimų, štai vienas apie aplinką. (Ačiū, Vitalija!).

GE šiandien Sodelyje švenčia šimtadienį. Vakar vakare galvojome, ką jau turime namuose (kad nereikėtų važiuoti pirkti) 100, kad Gertrūda galėtų nusinešti į Sodelį. Svarstyti variantai buvo 100 makaronų, 100 ryžių, 100 knygų (šią mintį broliai tuoj išbrokyjo), 100 puodelių (čia jau pati Gertrūda tuoj pasakė, kad neturėsim tiek) ir pan. Galiausiai nusprendėme nešti…100 gramų arbatos. Ištraukiau svarstykles, sveriamas arbatas, Gertrūda pasakė, koks skaičius turi pasirodyti ekrane ir…pylė. Teisybę pasakius, net iš trijų maišiukų teko supilti arbatas, kad būtų 100 gramų!!! Kaip sakant, visos mano atpalaiduojančios ir relaksacinės arbatėlės išvažiavo į Sodelį 🙂 (nes man jas visi dovanoja, bet niekaip neišgeriu…). Galiausiai viską sudėjome į vieną Kalėdinį nuostabų maišiuką ir…voila!

 

Džiūgavau, kad nepamiršome, nes vakar grįžau labai vėlai ir tikriausiai net ir būčiau pamiršusi, jei ne išeidama iš darbo (o jau buvo po devynių) pamačiau, kaip pasakiškai pasiruošė (ir dar ruošėsi!) 100dieniui Sodelis.

 

Aš pati esu be galo laiminga būti aplinkoje, kur yra gera. Nes, žinoma, būna visokių akimirkų, bet iš tiesų tai manau, kad mūsų komanda – kosminė. Tikrų tikriausiai kosmosas Žemėje.

O bene didžiausias kosmosas vakar buvo tai, kad gavau laišką iš Harvardo, kuris, trumpai tariant, buvo toks: „We are pleased to inform you of your acceptance to the 2014 offering of Leading Education Systems at the National Level. Congratulations on your acceptance <…> We look forward to welcoming you into the Harvard learning community.” Tai – profesinės studijos, į kurias galėjo pretentuoti švietimo vadovai iš viso pasaulio. Kai gavau jų el laišką, tai net pašokau nuo kėdės. Awesome! Aišku, iškart pasidžiaugiau tuo FB, tai šiandien jau buvo su manimi pasidžiaugę 571 draugai ir pažįstami. Ačiū jums! Jau žiauriai laukiu. Ž-I-A-U-R-I-A-I! Įsivaizduojate – bendrausiu su Harvardo dėstytojais. Live. Ne straipsnius jų skaitysiu ar knygas, o live. Ir dar bendrakursiai. Blyn, švietimo lyderiai iš viso pasaulio. Ir dar tema – Leading Education Systems at the National Level. Ta prasme, kaip vadovauti valstybės švietimui. Not bad, not bad. Žodžiu, laukiu nesulaukiu.

Ir dar. Ar esate girdėję apie Sugatą Mitrą? Jeigu dar ne, tai siūlau susipažinti ir pasidžiaugti, kad tokia mokykla – jau realybė. Įdomiausia, kad su manimi susisiekė su žmonės – visai atskirai – apie tai. Su viena komanda jau turime planų (nes susisiekė dar 2013, tai jau turėjome laiko ir apsikalbėti, ir pradėti galvoti apie kai ką) ir, manau, turėsiu apie ką papasakoti ir tinklaraštyje.

Žodžiu, kosmosas yra ir Žemėje. Ne visada. Bet būna tokių akimirkų, kai, atrodo, žvaigždės yra visai šalia. Bet nepakankamai, kad sudegtum 🙂